Eco friendly

Idea Forum (Zi2)
11-Iun-2008
The song
21-Iun-2008

La invitatia lui Manafu, am participat la intalnirea cu bloggeri din Green Hours, despre masini hibride, avand ca studiu de caz Toyota Prius. A fost un eveniment de PR bine organizat, fara sa fie agresiv sau exagerat. Nu stiam prea multe despre subiect, asa ca a fost ceva foarte util pentru mine. Masinile hibrid au si motor pe combustibil, si motor electric, ceea ce duce la o economie de combustibil si la eliberarea cu 1/3 mai putine noxe.

Mai toti blogerii au avut intrebari si propuneri pentru reprezentantii Toyota si s-au aratat foarte „eco friendly”. Totusi, cei 2 vorbitori de la Toyota mi-au lasat senzatia ca nu au o strategie clara. Oamenii din public au avut mai multe idei foarte bune, cum ar fi un partenetiat cu ONG-urile care lupta pentru mediu, lobby la Ministerul Mediului, un studiu in Romania legat de cumpararea masinii si nu numai. Target-ul lor este destul de mic si am impresia ca nu se axeaza pe cele mai importante atribute ale masinii, ca nu isi cunosc target-ul si ca nu stiu ce motivatii ar avea acesta sa cumpere masina. Cel mai important pentru publicul roman ar fi consumul mai redus, cred. Pozitia de pionier, mai ales pe o piata noua si nefamiliarizata cu masini hibrid, nu este deloc usoara, iar imaginea de „prieten al mediului” pe care si-o construieste Toyota este una de apreciat. Pentru acest efort pentru mediu, tot respectul!! M-as fi asteptat totusi la mai multa determinare si mai multa promovare, pentru ca pana in seara asta, eu nu mai auzisem de Prius. Chiar sper ca cei de la Toyota si-au notat propunerile „verzi”, pentru ca unele au fost aur curat.

Mi-a placut sa-i vad din nou pe bloggerii cei simpatici, sa discutam „verzi si uscate” (haha) si sa observ iar si iar cat de sociabili sunt. Ce a fost amuzant a fost aparitia neprevazuta a ministrului Mediului, care iesise la o bere, si care tot a trebuit sa spuna ceva.

Think green, zic 🙂

17 Comments

 1. Stefan spune:

  Consum mai redus decat 0.4l/100 km cum ti se pare ? http://megalit.ro/libria/2008/05/25/justin-capra/

 2. phoebs spune:

  Stefan, asta se numeste spam ce faci tu. Stiai?

 3. Stefan spune:

  La ce te referi ??

 4. mihai spune:

  motivul principal pentru care se vinde Prius-ul, este sa fie cumparatorul cool. Si mai cool decat atat nu se poate! Bine, la noi e un pic inaintea timpului asta, dar, nu foarte, si se poate grabi cumva. Si nu zic ca ar fi un lucru rau sau cu vreo conotatie negativa, ci din contra numai de bine. transmiti un mesaj si salvezi si 2 ratze. in vreo 5 ani.

  si dai 5000 para in plus. eu as merge mult mai departe daca e, as face o fundatie, un club al posesorilor de asa ceva, si ma rog s-ar dona ceva, organiza chestii, etc. e o chestie clar de marketing si ar fi pe fata, dar iarasi ar vinde masina si se si transmite un mesaj si atunci e ok.

 5. Fine web site, in which performed you come up with the data on this item? I am pleased We uncovered that nevertheless, sick often be reviewing back easily to find out that which content you could have.

 6. I appreciate you are writing this article, that is how people can no you and meet your opinion, and they are few people in the web which can give really nice points of view and yours is like that.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Primeste in inbox-ul tau articolele mele!

Abonare

Ţi-a plăcut ce-ai citit?

Abonează-te şi primeşti
constant articole care să te bucure :)
Abonează-te
Primeste in inbox-ul tau articolele mele!
Subscribe

Pin It on Pinterest